Kuinka moneksi tunniksi sinulla riittää energiaa vuorokaudessa? Tuu testaamaan! 

22.11.2023

Tiedätkö, kuinka paljon sinulla on energistä aikaa käytettävissäsi päivän aikana nykyisellä kunnollasi ja elämäntavoillasi, entä työntekijöilläsi? Minulla lukema on tällä hetkellä 11 h ja 42 min. En ole missään huippukunnossa, mutta en mitenkään erityisen huonossakaan. Käytän alkoholia nykyisin todella harvoin, harrastan liikuntaa vähintään 3krt/vko, askeleita tulee vähintään 10 000, mutta usein lähemmäs 15 000 tai yli jne.


Energiaindeksi kertoo riittävän luotettavasti käytettävissämme olevan energisen ajan eli sen ajan, jonka jaksamme tehdä töitä, harrastaa, olla läsnä tai nauttia vapaa-ajasta. Jos energiaindeksi jää esimerkiksi alle 9 tunnin ja teemme 10 tunnin työpäiviä, niin ei se mikään ihme ole, ettei voimat riitä enää laadukkaaseen vapaa-aikaan ja hädin tuskin saa sitä työpäivääkään kahlattua loppuun.Työnantajan näkökulmasta katsoen aika kriittisen tärkeää, että työntekijöillä olisi riittävän hyvät energiat jokaiseen työpäivään, on ihan varmaa, että sillä on vaikutusta tuottavuuteen, joten kannattaisiko:

💰 Maksaa rahaa siitä, että työkuntoa ylläpidetään? Onhan näitä kuntobonuksia ollut jo pitkään käytössä muutamilla yrityksillä. Kaikkia raha ei motivoi, mutta toisia motivoi sitäkin enemmän

💡 Tarjota mahdollisuus säännöllisiin testeihin. Testi kertoo helposti ja nopeasti tilanteen ja monelle se toimii motivaattorina, kun on seuraava testi ja tavoite kirkkaana mielessä.

🌞 Vaikka tulos olisi jo hyvä ja energistä aikaa riittäisi työpäivään, on maksimi tulos jopa 16 tuntia ja onhan se nyt vaan sekä työntekijän, että työantajan etu, jos työpäivän jälkeen jää vielä energistä ja laadukasta vapaa-aikaa, aikaa palautua ja tehdä asioita, joista nauttii.

🌞 Useimmilla työpaikoilla on muutamia henkilöitä, joiden tulos jää matalaksi. Näiden henkilöiden energiaindeksin parantaminen on erityisen tärkeää työkyvyn ylläpitämiseksi, sairaslomien vähentämiseksi ja työkyvyttömyyseläkkeiden välttämiseksi.

Teen energiatestejä (sekä Versoomon valmennustiloissa Tampereella, että asiakkaiden omissa tiloissa), mutta sen lisäksi autan koulutuksen ja valmentamisen kautta työntekijöitä parantamaan tuloksia seuraavaan testiin. Jatkuva parantaminen, stressinhallinta, riittävät fyysiset voimavarat ja kokonaishyvinvoinnin ylläpito on vastaus moneen työelämän haasteeseen. Autan siis ihan konkreettisesti huolehtimaan teidän työntekijöistänne ❤️

Jos nämä asiat kiinnostaa, haluat haastaa mielipiteitäni tai kuulla lisää, niin laita viestiä ja otetaan lyhyt Teams aiheen äärellä 😊

Tuuli-Kaisa Eskola, Versoomo Oy