Versoomon yrittäjän ja perustajan Tuuli-Kaisa Eskolan ajatuksia, näkemyksiä ja kokemuksia stressinhallinnasta

09.02.2024

Jos minun pitäisi stressinhallintavalmentajana antaa vain YKSI ohje, josta uskon olevan isolle osalle stressin oireista kärsiville apua jo muutaman viikon jälkeen, niin mikä se olisi?

Säännöllinen, aktiivinen liikunta.

Liikunnan ja ylipäätään liikkumisen hyödyt aivoterveydelle ovat kiistattomat ja silti niin moni liikkuu jopa minimisuosituksia vähemmän (!)

Olen kahden vuoden aikana perehtynyt stressiin opiskelemalla psykologiaa ja liikunta-alaa ja sen lisäksi olen sertifioitu stressinhallinnan valmentaja. Suurimmat oivallukset ovat tapahtuneet ihmiskokeen kautta eli harjoittamalla opiskelemiani asioita itselläni ja asiakkaillani. En väitä, että liikunta olisi ainut toimiva asia tai, että se pelkästään riittäisi, mutta se on merkittävä. Seuraavat ovat tapojen muuttaminen ja oman ajattelun hallinta, hallinnan tunteen kasvattaminen jne.

Kaikille liikunnan aloittaminen ei ole itsestään selvää tai lainkaan helppoa:

👉 Kunto voi olla niin huono, että liikunta tuntuu pahalta eikä stressaantuneena pääse koskaan niin pitkälle, että se alkaisi tuntua hyvältä.

👉Ei ole ehkä luontevaa hikoilla tai sykkeen nouseminen tuntuu epämiellyttävältä ja harjoittelu loppuu siihen.

👉Osa taas tietää täysin mitä pitäisi tehdä, on ollut aloittavinaan liikunnan jo vuosia, mutta ei ole kuitenkaan aloittanut tai treenaa liian vähän tai epäsäännöllisesti

👉Jotkut (kuten minä muutama vuosi sitten) määrittävät itsensä aktiiviseksi urheilijaksi aiemman aktiiviurheilutaustan takia, vaikka siitä on jo vuosia ja treenimäärät ovat pikkuhiljaa tippuneet hyvinkin alas.

Jos tunnet piston sydämessäsi, niin tee jotain asialle. Nyt.

Minun yritykseni Versoomo Oy tarjoaa valmennuspalveluita vain yrityksille, sillä olemme erikoistuneet yritysten tuottavuuden parantamiseen ja tiedämme työntekijöiden hyvinvoinnin vaikuttavan tuottavuuteen yhä enemmän. Suorat vaikutukset näkyvät uusien ideoiden ja tehokkaan työskentelyn sekä sairaslomien vähentymisen kautta. Välilliset vaikutukset esimerkiksi erilaisten toiminnanohjausjärjestelmien tehokkaamman käytön, positiivisemman suhtautumisen muutokseen ja rakentavamman vuorovaikutuksen kautta.

Jos sinua kiinnostaa parempi kunto, parempi stressinhallinta ja parempi elämä, niin ilmianna työskentelemäsi yritys minulle ja lupaan tehdä kaikkeni, että onnistun perustelemaan myös työnantajallesi, miksi teidän kannattaa valita Versoomo työhyvinvoinnin kumppaniksi 😊